Farklı sigorta şirketlerinden araç kasko hesaplama yapabilir, kasko teklifi alabilir ve en uygun kasko sigortasını Tura Sigorta’dan alabilirsiniz.

Sadece birkaç dakika içinde aracınız için en uygun kasko teklifini hesaplıyor ve farklı sigorta şirketlerinin tekliflerini sunuyoruz. 

Tura Sigorta’nın sunduğu teklifler sigorta şirketlerinin fiyatlarına ilave ücret veya komisyon içermez. 

Neden Kasko Sigortası Yaptırmalısınız?

En uygun ve ihtiyaca yönelik kasko sigortasına sahip olmak sigortaya ihtiyaç duyduğunuz anda kritik önem taşır. Tura Sigorta, istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz tüm ek teminatları sizinle birlikte belirler, size özel teklifi ücretsiz hazırlar.

İstatistiklere göre Türkiye’de ortalama 28 saniyede bir maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmektedir. Böyle bir istatistik karşısında kasko sigortası yaptırmak bir lüksten çok bir gerekliliktir. Çünkü kasko, aracınızı meydana gelebilecek tüm çarpma, çarpılma, yanma, çalınma vb. risklerine karşı teminat altına alır.

Bu yüzden sadece trafik sigortasına sahip olmak aracınızı güvence altına almanıza yetmez. Zorunlu olan trafik sigortası kaza ve hasar durumunda sadece karşı tarafa verilen zararları karşılar. Kendi aracınızı ise güvence altına almaz.

Aracınızı %100 güvence altına alan kaskoyla ilgili tüm detaylara sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Tura Sigorta olarak, aracınızın doğru değerini belirler, istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz tüm ek teminatları sizinle birlikte değerlendirir, size özel ücretsiz kasko teklifini hazırlarız. Türkiye’nin 15 büyük ve güvenilir sigorta şirketi Aksigorta, Allianz, Axa, Doğa, Ergo, Groupama, Güneş, HDI, Koru, Mapfre, Orient, Quick, Ray, Sompo Japan ve Unico Sigorta arasından en uygun seçenekleri karşılaştırmalı olarak size sunarız. Ayrıca (0232) 433 08 68 numaralı telefondan dilediğiniz zaman bize ulaşabilir, sorularınızı iletebilirsiniz.

Sizi Arayalım

(0232) 433 0868
Bizi Arayın

TRAFİKTE KENDİNİZİ RİSKE ATMAYIN

Tura Sigorta’dan Kasko Sigortası Nasıl Satın Alınır?

Tura Sigorta’dan, açık ve kolay anlaşılır ürün bilgileriyle kasko sigortası satın alabilirsiniz. Poliçe ödemeleriniz seçmiş olduğunuz ödeme seçeneğine göre (peşin ya da taksitli olarak) kredi kartınızdan gerçekleştirilir. Poliçe prim ödemelerinizi ve taksitlerinizi takip etmenize gerek kalmaz. Paylaştığınız bilgilerin güvenliği korunmaktadır. Bu nedenle verdiğiniz bilgiler internetteki diğer kişiler tarafından görülemez. Kişisel bilgileriniz başkalarıyla paylaşılmaz. Sorularınız için 232 433 0868’ten çağrı merkezimize ulaşarak destek alabilirsiniz.

Kasko Sigortası Nedir?

Kasko sigortası; aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi gibi durumları ve kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına alan isteğe bağlı olan bir sigorta türüdür. 

Kasko Sigortasında Neler Teminata Bağlıdır?

Kasko poliçesinde belirtilen ve karayolunda kullanılma izni olan motorlu ve motorsuz tüm kara araçlarından doğan menfaatin bazı risklerin gerçekleşmesi sonucunda doğrudan uğrayacağı maddi zararları ve hasarları teminat altına alır. Örneğin; aracın karayolunda ve demiryolunda kullanılabilen motorlu veya motorsuz araçlara çarpması, aracın yanması, aracın veya araç parçalarının çalınması ya da çalınmaya teşebbüs edilmesi gibi zararlar teminata dahildir.

Kasko ve Trafik Sigortası Arasındaki Fark Nedir?

Kasko sigortası ve trafik sigortası olmak üzere iki farklı araç sigortası bulunmaktadır. Kasko sigortası hasar durumunda kendi aracınıza gelen maddi zararları teminat altına alır. Trafik sigortası ise sadece aracınızın üçüncü kişilere vereceği maddi ve bedeni zararları teminat altına alır ve yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Zorunlu trafik sigortası kendi aracınızın hasarını ödemez. Sorularınız için 232 433 0868’ten çağrı merkezimize ulaşarak destek alabilirsiniz.

Kasko Bedeli Nasıl Hesaplanır?

Bir aracın kasko bedeli, araçların marka, model ve yaşına göre Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanan kasko değer listesi esas alınarak belirlenir. Marka değeri ve model yılı yeni olan araçların kasko bedelleri fazladır. Aracın yaşı da kasko primlerinde belirleyicidir. Eski araçların ise bakım masrafları da yükselir. Bu da kasko bedelinin düşmesine ancak kasko priminin yüksek olmasına neden olur. Aracın kayıtlı olduğu il de kasko bedelini etkiler. Yoğun trafiğin ve trafik kazalarının sık yaşandığı illerde, suç işleme potansiyelinin daha fazla olduğu büyük şehirlerde kasko bedeli daha yüksektir.

Kasko Değer Listesi Nedir?

Kasko değer listesi Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanır ve bu liste her ay güncellenir. Aracın markası, modeli, yaşı ve kullanım amacına göre belirlenen kasko değer listesinde 15 yaşından küçük araçlar yer alır. Daha eski model araçların sigorta bedelleri sigorta şirketinin sigortalı ile mutabık kalmasıyla netleştirilir. Sigorta şirketleri müşterilerine kasko hesaplama ile ilgili bilgi verirken ve sigortalılarına tazminat öderken bu listedeki değerleri dikkate alır.

Kasko Sigortasında Hasarsızlık İndirimi Ne Anlama Gelir?

Araç sahipleri bir yılı hasarsız tamamladığında bir sonraki yıl kasko poliçe fiyatları üzerinden indirim hakkına sahip olur. Bu kazanılan hakka “hasarsızlık indirimi” adı verilir.

Hasarsızlık İndirimi Hakkı Ne Zaman Kaybedilir?

Kasko sigortası geçerli olduğu sene içinde araç bir trafik kazasında hasara uğrarsa ve bu zarar var olan kasko tarafından karşılanırsa bir sonraki yılın kasko poliçelendirmesinde indirim hakkının bir kısmı ya da tamamı kaybedilir. Eğer kazada araç sahibinin kusursuz olduğu resmi olarak belgelenirse hasar, trafik kazasına karışan diğer aracın sigorta şirketi tarafından karşılanır ve hasarsızlık indirimi hakkı korunur.

Kasko Sigortası Ne Zaman Yenilenir?

Kasko sigortasının başlatıldığı tarihten bir sene sonra yenilenmesi gerekir ve bu işlem her sene tekrar etmelidir. Araç sahiplerinin kasko yenileme zamanı geldiğinde, geç kalmadan kasko teklifi alarak poliçelendirmelerini yapmaları gerekir. Kasko zamanında yenilenmediği takdirde araç sahibinin var olan hasarsızlık indirimi hakkı da kaybolur.

Araç Değişiminde Hasarsızlık İndirimi Hakkı Kalır mı?

Kasko sigortası kapsamında hasarsızlık indirimi bulunan araç sahibi aracını aynı kullanım tarzında bir araçla değiştirirse hasarsızlık indirimi yeni alınan araçta devam eder. Aksi durumda hasarsızlık indirimi hakkı kaybolur. Hasarsızlık indiriminin devam etmesi için kasko poliçesine araç değişimi olduğuna dair bir zeyilname eklenmelidir.

Kasko Teklifi Farklı Bir Sigorta Şirketinden Alınırsa, Hasarsızlık İndirimi Hakkı Devam Eder mi?

Kasko sigortası kapsamında kazanılan hasarsızlık indirimi hakkı Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi aracılığıyla tüm sigorta şirketleri tarafından takip edilir. Kasko poliçesinin süresi dolduğunda araç sigortası farklı bir sigorta şirketinden yaptırılmak istenirse önceki poliçede kazanılan hasarsızlık indirimi hakkı aynı şekilde devam eder. Bu hakkın sürmesi için kaskoya ara vermemek, yani yenileme süresini geçirmemek gerekir.

En Uygun Kasko Teklifini Almak İçin Ne Yapmak Gerekir?

En uygun araç kasko teklifini alabilmenin en kolay yolu birçok sigorta şirketinden aynı anda teklif almaktır. Tura sigorta ile birçok sigorta şirketinden teklif alınarak size sunulur,  en uygun kasko teklifi seçilebilir ve kredi kartıyla satın alınabilir. 

Kasko Sigortası Teminatı Dışında Kalan Durumlar Nelerdir?

Kasko sigortasında teminat dışı durumlar olabilir. Aracın düzenli bakımının yapılmamasından kaynaklanan çürüme, eskime gibi zararlar kasko sigortası kapsamına girmez. Bununla birlikte;

  • Sürücü belgesine sahip olmayan kişiler tarafından kullanılan araçta meydana gelen zararlar,
  • Taşıma haddini aşan araçlarda meydana gelen zararlar,
  • Karayolları Trafik Kanunu’nun yasakladığı miktarda alkol alınması ya da uyuşturucu madde kullanımı,
  • Araçta yapılan değişikliklerden doğan zararlar,
  • Nükleer atıklardan ve nükleer yakıttan kaynaklanan yangınlar,
  • Olağanüstü durumlarda (savaş, işgal vs.) doğan zararlar,
  • Ruhsatlı taşıma yapan gemi ve trenler haricinde aracın deniz ya da havada taşınması sonucunda oluşan zararlar araç kasko paketi kapsamında değildir.

Kaza Tespit Tutanağı Ne İşe Yarar?

Trafik kazası meydana geldiğinde kazaya karışan araçlarda maddi bir hasar oluşmuşsa araç sahiplerinin maddi hasarlı kaza tespit tutanağı doldurması gerekir. Buradaki amaç kaza geçiren tarafların kazanın nasıl meydana geldiğini kendi dillerinden anlatarak kayıt altına almalarıdır. Kazayı fotoğraflayan ve kaza tutanağını doldurarak imzalayan araç sürücüleri kaza yerinden trafik polisini beklemeden ayrılabilir ve sigorta şirketlerine başvurabilirler. İmza kısmı boş bırakılmış kaza tespit tutanakları geçerli sayılmamaktadır.

Kaza Tespit Tutanağına Eklenmesi Gereken Belgeler Nelerdir?

Trafik kazasına karışan taraflar Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko Sigortası düzenledikleri sigorta şirketlerine başvurmalıdır. Başvuru sırasında kaza tespit tutanağı ile birlikte poliçenin fotokopisi, kaza yerinde çekilmiş fotoğraflar, araç sürücülerine ait ehliyet ve ruhsat fotokopileri teslim edilmelidir.

Kaza Tespit Tutanağı İle Kasko Poliçesinden Nasıl Tazminat Talep Edilir?

Trafik kazası sonrasında kasko poliçesinden tazminat talep edilecekse aracın kasko poliçesini düzenleyen sigorta şirketi ile iletişime geçmek gerekir. Hasar ihbarından önce poliçe fotokopisi, kaza tespit tutanağı, ifade tutanakları ve görgü tespit tutanağı, sürücülerin ehliyet ve ruhsat fotokopileri, alkol raporu, hasarı gösteren fotoğraflar, rehinli ve ipotekli araçlarda bankadan alınacak resmi belgeler hazırlanmalıdır.