Farklı sigorta şirketlerinden zorunlu trafik sigortası hesaplaması yapabilir, zorunlu trafik sigortası teklifi alabilir ve en uygun trafik sigortasını Tura Sigorta’dan alabilirsiniz.

Çok kısa bir süre içinde aracınız için en uygun zorunlu trafik sigortası teklifini hesaplıyor ve farklı sigorta şirketlerinin tekliflerini sunuyoruz. 

Tura Sigorta’nın sunduğu teklifler sigorta şirketlerinin fiyatlarına ilave ücret veya komisyon içermez. 

Neden Trafik Sigortası Yaptırmalısınız?

Trafik sigortası, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası olarak 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na tabi olan ve trafiğe çıkan her aracın sahip olması zorunlu sigorta ürünüdür.

Trafik sigortası herhangi bir kazada diğer araç veya üçüncü şahıslara karşı verebileceğiniz maddi hasar ve kayıplara karşı sizi ve aracınızı güvence altına alır.

Trafik sigortası zorunlu sigorta kapsamında bir güvence olup, sigorta süresi dolmuş veya hiç sigortalanmamış araçlar ilgili kanuna göre trafikten men edilir.

En uygun trafik sigortasına sahip olmak için Tura Sigortadan karşılaştırmalı teklifinizi hemen alın.

Tura Sigorta, 15 büyük ve güvenilir sigorta şirketi arasından size ve aracınıza en uygun zorunlu trafik sigortasını karşılaştırmalı olarak sunar. Size de sadece Aksigorta, Allianz, Axa, Doğa, Ergo, Groupama, Güneş, HDI, Koru, Mapfre, Orient, Quick, Ray, Sompo Japan ve Unico Sigorta’dan sunulan zorunlu trafik sigortası fiyatları arasından karar vermek kalır.

Sizi Arayalım

(0232) 433 0868
Bizi Arayın

TRAFİKTE KENDİNİZİ RİSKE ATMAYIN

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Motorlu araç sahibinin zorunlu olarak yaptırması gereken sigorta türüdür. Motorlu bir taşıtın kusurlu olarak üçüncü şahıslara verdiği zararları karşılar. Tazminat ile maddi zararların yanı sıra, kazaya ilişkin tedavi giderleri ve zarar gören kişilerin sakat kalması veya hayatını kaybetmesi halinde kazada zarar gören kişinin ailesine ödeme yapar. Bu tazminat kazada yaşamını kaybeden veya sakat kalan kişinin yaşına, gelirine göre değişiklik gösterir.

Tura Sigorta’da Teklifler Neye Göre Yapılır?

Tura sigorta sizin için sigorta şirketleri arasında fiyat çalışması yaparak teklif verir. Anlaşmalı sigorta şirketlerinden anlık olarak alınan fiyatlar ile bu teklifler hazırlanır. Sigorta şirketinin sunduğu en uygun zorunlu sigorta fiyatı üzerine komisyon veya hizmet bedeli eklenmeden teklif aynen sunulur. Sigorta şirketleri sundukları fiyatları kendileri belirlemektedir.

Tura Sigorta’da Trafik Sigortası Nasıl Satın Alınır?

Tura sigorta’dan seçeceğiniz sigorta şirketinin poliçesini anında alabilirsiniz. Poliçe prim ödemelerinizi ve taksitlerinizi takip etmenize gerek kalmaz. Paylaştığınız bilgilerin güvenliği  korunmaktadır. Bu nedenle verdiğiniz bilgiler internetteki diğer kişiler tarafından görülemez. Kişisel bilgileriniz başkalarıyla paylaşılmaz.

Tura Sigorta’dan Yaptırdığım Trafik Sigortasından Daha Uygun Fiyata Sigorta Bulabilir miyim?

Tura sigorta’ın sigorta şirketlerinden aldığı teklifler üzerine ek ücret veya komisyon eklenmeden size sunulur. Seçenekler arasından en ucuz poliçeyi size sunar. Teklif aldığınız anda size sunulan tekliflerin daha uygun fiyatlısı bulunmamaktadır. Tura sigorta’dan satın aldığınız poliçeden daha uygun fiyatlı bir sigorta bulursanız Tura sigorta’dan satın alabilirsiniz ve daha önce yaptırdığınız sigortayı iptal edip iade ödemenizin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Sorularınız için 232 433 0868’ten çağrı merkezimize ulaşarak destek alabilirsiniz.

Tura Sigorta’dan Hangi Sigorta Şirketlerinden Trafik Sigortası Satın Alabilirim?

Anadolu Sigorta, ERGO Sigorta, Eureko Sigorta, Groupama Sigorta, Güneş Sigorta, HDI Sigorta, Koru Sigorta, MAPFRE Genel Sigorta, Ray Sigorta, Sompo Japan Sigorta, Türk Nippon Sigorta, Unico Sigorta ya da Zurich Sigorta ile aracınız için en uygun teklifi alabilirsiniz. 

Trafik Sigortası Arabamın Kendi Hasarını Karşılar mı?

Hayır. Bu sigorta sadece üçüncü şahıslara verilen zararları karşılar. Aracınızın hasarını ödemez, bunun için kasko yaptırmanız gerekir.

Tedavi Giderleri Karşılanır mı?

Trafik kazası geçirip yaralananların kaza tespit tutanağına göre hesaplanan kazada kusur oranına, kişilerin genel sağlık sigortası olup olmadığına bakılmaksızın tıbbi malzeme ve ilaç harcamaları da dahil tüm tedavi giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır ve SGK tedavi giderlerini Sağlık Uygulama Tebliği üzerinden yapılır. Sorularınız için 232 433 0868’ten çağrı merkezimize ulaşarak destek alabilirsiniz.

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Hesaplama yapılırken primler her sigorta şirketi tarafından serbestçe belirlenir. Diğer bir değişle her sigorta şirketi kendi aktüeryal çalışması neticesinde tarifesini oluşturmaktadır. Aracın yaşı, marka ve modeli, trafiğe kayıtlı olduğu il, sürücünün yaşı ve hasarsızlık indirimi veya surprimi gibi unsurlar zorunlu sigorta fiyatları hesabını etkilemektedir.

Kasko ve Zorunlu Trafik Sigortası Arasındaki Fark Nedir?

Zorunlu Trafik Sigortası herhangi bir hasar oluşması durumunda karşı tarafa verilebilecek maddi ve bedeni zararları güvence altına alır. Bu nedenle zorunludur. Herhangi bir hasar durumunda karşılıklı tarafların kusurlarına bakarak zararı karşılar ve karşılanacak olan zararın limitleri her yıl resmen belirlenir. Kasko Sigortası ise aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına alır ve ancak sigortalı isterse kasko sigortası yaptırarak kendini güvence altına alır.

Zorunlu Trafik Sigortasında Teklifli İndirim Nasıl Olur?

Sorgulama işlemi yapan araç sahipleri, sigorta şirketlerinin sunduğu en düşük ve en yüksek sigorta teklifleri arasından en uygun fiyatlı trafik sigortasını yaptırabilir, yaptırmış olan araç sahipleri ise bir başka sigorta şirketinden teklif alarak en ucuz fiyat ile karşılaştıklarında var olan sigortalarını iptal ederek geçiş yapabilir. Bu uygulamayla araç sahipleri, aracın modeli, yılı, araç sahibinin profili ve aracın bulunduğu il bilgilerine göre hesaplama yapar ve en uygun teklifli poliçeyi satın alır.

Zorunlu Trafik Sigortası Yaptırılmadığında Ne Olur?

Trafiğe çıkan her motorlu araç için yapılması gereken yasal zorunluluğu olan bu sigorta her türlü trafik kazasında karşı tarafta meydana gelen zararları karşılar. Bu sigortayı yaptırmamış araçlar trafikteyken trafik ekipleri tarafından belirlenirse, araçlar trafikten men edilir ve otoparka çekilir. Araç sahibi aracını almak istediğinde öncelikle  poliçesini yaptırmalıdır. Sonrasında çekici ve otopark masraflarını ödeyerek araç teslim alınabilir. Bu araçlar tespit edildiğinde para cezası uygulanır ve bu ceza 15 gün içinde ödendiğinde indirim uygulanır.

Zorunlu Trafik Sigortası Olmayan Araç Trafik Kazasına Karışırsa Ne Olur?

Araç sahibinin poliçesi olmaması durumunda, trafikte seyrederken bir trafik kazası meydana gelir ve araç sahibi bu kazada kusurlu olarak kabul edilirse, meydana gelen tüm hasarları kendisi öder. Bu durumda trafik kazasında karşı tarafta meydana gelen bedeni zararlarda da hastane masrafları araç sahibi tarafından karşılanır. Bu zorunlu sigorta, trafik kazalarında karşı tarafta meydana gelen sakatlanma ve ölüm durumlarında manevi tazminatı da karşılar. Ancak araç sahibinin sigorta poliçesi yoksa, karşı tarafa verdiği bu zararlarda da manevi tazminat araç sahibi tarafından ödenir. Zorluk yaşamamak için Zorunlu Trafik Sigortasını zamanında yaptırmak önemlidir.

Zorunlu Trafik Sigortasında Gecikme Zammı Uygulanır mı?

Bu zorunlu sigortayı yaptırmama ve yenilememe durumlarında araç sahipleri her ay için %5 oranında gecikme cezası ile karşılaşır. Zorunlu araç sigortası zamanında yaptırılmadıysa, araç sahibinin basamağı sabit kalır ve trafik poliçesinde indirim hakkı kaybedilir. Gecikme zammı ile karşılaşmamak için poliçe yenileme dönemlerini takip etmek gerekir.

Zorunlu Trafik Sigortasında 7 Basamak Neyi İfade Eder?

Bu sigortanın poliçe primlerinin belirlenmesinde 7 basamaktan oluşan bir tarife etkilidir. Hasarsızlık indirimi kapsamında uygulanan basamak tarifesine göre 7. basamak en güvenilir araç sahibidir. Bu belirlenirken, sürücünün geçmiş dönemdeki sürüş performansı dikkate alınır. Kademe sayısı düştükçe araç sahibinin risk derecesi arttığından poliçe primlerinde de artış izlenir. İlk kez otomobil alan araç sahipleri sisteme 4. kademeden giriş yapar ve kaza yapmadığı her yıl derecesi bir kademe yükselir, trafik kazası yaparsa kademesi düşer. 1. kademe trafikte en riskli sürücüleri temsil eder ve bu araçların sahipleri en yüksek sigorta primlerini ödeyen grupta yer alır.

Trafik Sigortasında 7 Basamak İçin Uygulanan İndirim ve Zam Oranları Ne Kadardır?

  • 7. basamak: poliçenin 3. yılında hasarsızlık devam ediyorsa %45 indirim,
  • 6. basamak: poliçenin 2. yılında hasarsızlık devam ediyorsa %30 indirim,
  • 5. basamak: poliçenin ilk yılı hasarsız tamamlandıysa %15 indirim,
  • 4. basamak: Trafiğe ilk kez çıkan araç sahipleri için uygulanır.
  • 3. basamak: poliçenin ilk yılı hasarla sonuçlandıysa  %50 zam,
  • 2. basamak: poliçenin 2. yılı hasarla sonuçlandıysa %100 zam,
  • 1. basamak: poliçenin 3. yılının da hasarla sonuçlanması ile %150 zam uygulanır.